facebook

Beiaard 16, 4876 CL Etten-Leur    bel confident tandartsen 076 501 6052

  • Tandarts Zoeken Etten Leur Rijsbergen
  • Tandarts Advies Etten Leur
  • Tandartspraktijk Confident Tandartsen Etten-Leur
  • Home
  • Aandacht voor
  • Zwanger

Zwanger

Welke gebitsvoorzorgsmaatregelen tijdens de zwangerschap?

Allereerst willen wij je van harte feliciteren met je zwangerschap. Hoewel de zwangerschap enige ongemakken met zich mee kan brengen hoeft je gebit niet te lijden onder de zwangerschap door een goede gebitsverzorging. Eigenlijk is het een kwestie van goed blijven poetsen, tweemaal per dag. Houd ook de ruimtes tussen de tanden en kiezen goed schoon met flossdraad of tandenstokers.
De verleiding is misschien groot om tandvlees dat bloedt (en dus ontstoken is) te ontzien. Bovendien is het verleidelijk om in geval van misselijkheid de achterste kiezen niet te poetsen. Houd juist deze plekken extra goed schoon. Een tandenborstel met een kleine kop is bij misselijkheid beter te verdragen.
Gebruik niet te vaak zoetigheid en suikerhoudende dranken. Bezoek zo nodig je tandarts of mondhygiënist een keer extra als je vragen heeft. 

Let op: overdreven of verkeerd gebruik van hulpmiddelen bij de mondhygiëne kan schade veroorzaken aan de tanden en het tandvlees.Misselijk
heid

Vaak gaat een zwangerschap gepaard met misselijkheid. Sommige vrouwen zijn zo misselijk dat ze regelmatig moeten overgeven. De verleiding is groot om direct daarna je tanden te poetsen om die vieze smaak in je mond kwijt te raken. Toch kun je dat beter niet doen. Maagzuur tast het glazuur aan. De borstel en de tandpasta hebben een schurende werking. Als je direct na het overgeven je tanden poetst, kun je het tandglazuur gemakkelijk wegpoetsen. Beter kun je je mond spoelen met water of een mondspoelmiddel.
Als je zwanger bent, geef dit dan door aan je Confident tandarts zodat wij rekening kunnen houden met de behandelingen en je advies kunnen geven.

Contactgegevens

Beiaard 16


4876 CL Etten-Leur


T 076 501 6052

Openingstijden

Ma t/m vr: 08.00 - 16.30 uur

Behandelingen op afspraak