facebook

Beiaard 16, 4876 CL Etten-Leur    bel confident tandartsen 076 501 6052

  • Tandarts Zoeken Etten Leur Rijsbergen
  • Tandarts Advies Etten Leur
  • Tandartspraktijk Confident Tandartsen Etten-Leur
  • Home
  • Aandacht voor
  • Tandartsangst

Tandartsangst

Het liedje 'Ik ben niet bang voor de tandarts, want ik heb zo goed gepoetst' zingt lang niet iedereen mee.
Tandartsangst is velen onder ons niet onbekend! Maar liefst 40% van de Nederlandse volwassenen zegt bang te zijn om naar de tandarts te gaan. Zo'n 12% van de bevolking is zeer tot extreem angstig en een kleine miljoen Nederlanders zijn zelfs zo bang voor de behandeling dat zij niet meer durven te gaan.


De oorzaken van de angst zijn meestal terug te voeren naar de jeugd. Angst afgekeken van ouders of door enge verhalen op school zijn andere oorzaken.
Als mensen het tandartsbezoek lang uitstellen gaat het gebit zienderogen achteruit. Een slecht gebit doet je zelfvertrouwen en je sociale leven geen goed. Er komt een moment dat je er iets aan moet laten doen. Waar moet je dan beginnen?
We begrijpen dat het onmogelijk lijkt om je angst te overwinnen. Maar, uit ervaring weten we ook dat als we je stap voor stap heel rustig begeleiden en daarbij goed naar je luistert, je geen angst hoeft te voelen. De eerste keer voeren we alleen een gesprek en maken we een gebitsoverzichtsfoto.
 Daarna praten we samen over de mogelijkheden en kun je al je vragen stellen.


Iedereen reageert anders op angst en heeft een andere manier om ermee om te gaan. De een wil alles weten tot in detail en alle instrumenten zien omdat daardoor de angst afneemt. De ander wil juist liever niets weten en wil (en kan!) volledig op ons vertrouwen. Wij luisteren aandachtig naar jouw wensen, dat werkt voor jou én voor ons prettiger.
 Je kunt bijvoorbeeld met je tandarts een teken afspreken, zoals het opsteken van je hand, waarop de tandarts de behandeling kan onderbreken. Zo heb je het gevoel dat je iets van de behandeling in eigen hand kunt houden.


Misschien is deze informatie voor jou nu even genoeg. Je kunt altijd een afspraak met ons maken voor een kennismakingsgesprek, dan heb je de eerste grote stap al gemaakt. Wij helpen je hierna graag om die tweede stap ook te zetten!

Contactgegevens

Beiaard 16


4876 CL Etten-Leur


T 076 501 6052

Openingstijden

Ma t/m vr: 08.00 - 16.30 uur

Behandelingen op afspraak